WRC – SS22 Great Orme (4.58km)

SebastienOgier-www.rally-mania.cz_1

Den siste fartsetappen i WRC-sesongen 2013 er den legendariske Great Orme. Etappen er full asfalt og sjåførene kjører med grusdekk noe som vil gjøre det vanskelig. I tillegg er det stein-kanter rundt hele etappen, så en liten feil fra sjåførene kan føre til ett stort tap. Andreas Mikkelsen er mannen med etapperekorden som har stått siden 2006.

Resultater og kommentarer fra SS22:

  1. Jari-Matti Latvala     2:38.5
  2. Evgeny Novikov       +3,7
  3. Sebastien Ogier          +5,4
  4. Thierry Neuville       +6,1
  5. Mads Østberg             +6,5
  6. Andreas Mikkelsen  +7,4
  7. Daniel Sordo               +9,9
  8. Martin Prokop           +11,8

Evgeny Novikov – Det er noen positive ting med dette rallyet. Vi har klatret til sjetteplass sammenlagt i poengsammendraget. Jeg vet ikke hva jeg gjør neste år, men jeg ønsker å kjøre bil.
Daniel Sordo – Jeg har kost meg med kjøringen, men det har ikke vært enkelt med straffen jeg fikk på begynnelsen av rallyet.
Mads Østberg – Jeg tror det skal mye til å tape 15 sekunder her inne. Det har vært en bra kamp mot Mikkelsen, synd vi ikke fant ut av setupet før i løpet. Vi har hatt noen positive ting med god fart og gode etappetider, men det har også vært mange nedturer. Jeg er glad dette året er over. Jeg har ett sete for neste år.
Andreas Mikkelsen – Det har vært en god helg, men det gikk ikke slik vi hadde håpet. Jeg så virkelig for meg den fjerdeplassen, men jeg gjorde to dumme feil. Det har vært ett fantastisk år.
Thierry Neuville –  Jeg er kjempe fornøyd med sesongen. Jeg hadde aldri trodd vi skulle bli nummer to i sammendraget denne sesongen, ny bil og nytt team. Jeg vil takke alle som har hjulpet meg og støttet meg til hit jeg er nå.
Jari-Matti Latvala – Jeg var sulten på den tredje strake seieren her i Wales, men jeg har ikke hatt den riktige rytmen i kroppen hele helgen.
Sebastien Ogier – Jeg er kjempe fornøyd, første seieren i dette løpet. Jeg kom hit og visste at dette ikke er det beste løpet for meg og det var moro og fighte med Jari-Matti. Jeg vil igjen takke Volkswagen Motorsport for å gi meg den beste bilen.

Totalt i Wales Rally GB:

1. Sebastien Ogier
2. Jari-Matti Latvala +21.8
3. Thierry Neuville +1:24.5
4. Mads Østberg +1:48.2
5. Andreas Mikkelsen +2:03.4
6. Martin Prokop +7:37.5
7. Daniel Sordo +8:26.9
8.  Elfyn Evans +11:13.1