WRC – SS18 Penllyn (14.12km)

DanielSordo-www.rallymania.cz_

SS18 Penllyn er 14.12 kilometer lang og den siste av de lengre fartsetappene i årets Wales Rally GB. På dagens første fartsetappe sto spenningen om landskampen mellom Mads Østberg og Andreas Mikkelsen. Andreas så lenge sterk ut å så ut til og komme igjennom med en knall tid, men en snurring helt mot slutten av etappen førte til ett tidstap på 10 sekunder. Dermed hadde Mads Østberg benyttet seg av muligheten til å kjøre knirkefritt igjennom og i tillegg med en veldig god tid. Dermed er det Østberg som starter SS18 med ett lite overtak i landskampen.

Resultater og kommentarer fra SS18:

1.  Mads Østberg
2.  Andreas Mikkelsen +0.7
3.  Jari-Matti Latvala +1.6
4.  Evgeny Novikov +1.9
5.  Sebastien Ogier +3.0
6.  Thierry Neuville +6.2
7.  Daniel Sordo +11.8
8.  Martin Prokop +15.3

Evgeny Novikov – Det var ikke noe tåke og en veldig rask etappe. Ikke noe spesielt her inne.
Daniel Sordo – Denne etappen var veldig morsom og veldig rask. Det var ganske godt veigrep her inne, bare noen steder hvor det var glatt.
Mads Østberg – Det er ikke så værst dette her, vi kjører veldig bra. Det er en tett kamp mot Andreas og det morsomt. Vi prøver bare å fokusere på å gjøre så godt som vi kan, det er alt vi kan gjøre.
Andreas Mikkelsen – Mads gjorde en veldig god etappe, vi var 0.7 bak. Det er fortsatt noen fartsetapper igjen og det er masse å kjøre for. Dere husker vel hvem som har etapperekorden på Great Orme? Det er meg!
Thierry Neuville – Vi gjorde en feil på slutten av etappen. Det var nok en feil note, litt for optimistiske når vi skrev den. Jeg måtte legge bilen sidelengs for å holde meg på veien så vi tapte noen sekunder der. Jari-Matti Latvala – Farten er bra nå, men vi skulle startet rallyet med høyere fart. Jeg klarer ikke å ta han igjen nå om han ikke gjør noe feil. Jeg skal pushe til mål for å legge litt press på han.
Sebastien Ogier – Vi hadde en god start i dag morges, så nå kan vi kontrollere tempoet enda mer og det var planen. De siste etappene er også utfordrene.

Totalliste etter SS18:

1. Sebastien Ogier
2. Jari-Matti Latvala +19.5
3.  Thierry Neuville +1:19.9
4. Mads Østberg +1:39.1
5.  Andreas Mikkelsen +1:41.0
6.  Martin Prokop +7:11.5
7.  Daniel Sordo +8:10.1
8. Elfyn Evans +10:29.4