Sindre Furuseth

Sindre-Furuseth2-300x213

Sindre Furuseth (18) som bor på Råholt i Eidsvoll vokste opp med motorsport. Faren Vidar har kjørt rally i mange år, og da var det lett for Sindre å følge på i de samme sporene.

Sindre debuterte som 8 åring med elektrisk kart på leiesenteret til Harald Huysmann, og etter det gikk det slag i slag. Som 10 åring startet Sindre sin gokart-karriere i klassen micro, og det skulle snart vise seg at gutten virkelig kunne kjøre, den første pallplassen kom allerede året etter i 2004. Med flere gode plasseringer og flere seiere i gokart, så var Sindre lysten på å følge pappa Vidar sine spor og begynne med rally.

I Desember 2007 debuterte han som kartleser i rally for nettopp pappa Vidar i deres Renault Clio, og da var Sindre bare 14 år. 2009 ble et spennende år, da Sindre debuterte både i Bilcross og i Rally, bare 16 år gammel. Etter et par år i ungdoms-klassen med sin Renault Clio ble det et bilbytte, over til en litt mere moderne Ford Fiesta ST. Under Rally Hedemarken fikk Sindre sitt første løp som senior, med et veldig godt resultat.

Sindre har gått stegene gradvis, og er absolutt en av de raskeste ungguttene i Norsk rally. Fra flere veldig gode plasseringer i gokart, hvor det å vinne Norgescupen i 2006 nok er høydepunktet. Sindre begynte som 15 åring med bilcross, for å lære seg å kjøre bil. Allerede her kunne mange se at Sindre virkelig kunne kjøre bil, og gjorde flere smarte valg ute på banen. Sindre vant flere løp i bilcross, og var stort sett alltid med i toppen uansett hvilket løp det var. Det å kjøre bilcross mener jeg personlig er veldig smart fra ung alder, man lærer å kjøre bil til en veldig billig penge.

Når Sindre var 16 år kunne han begynne med ungdoms-rally, og alle rundene med bilcross kom virkelig til syne da Sindre var rask også i rallyløypen fra første meter. Flere ganger var Sindre høyt oppe på totallistene, og høydepunktet fra ungdoms-klassen ihvertfall for min egen del var under Rally Treungen, når Sindre satt 5 tid på SS2 og 4 tid på SS3. Kun slått av førere som Mads Østberg, Svein Frustøl og Pål Try, noe som virkelig understreker potensialet til Sindre som sjåfør når han setter de tidene med en Renault Clio.

Sindre-Furuseth4-300x200

Mot slutten av 2011 gikk teamet til innkjøp av en litt mere moderne rallybil, nemlig en Ford Fiesta ST som Sindre skulle bruke når han kunne kjøre i seniorklassene. Sindre sitt første løp som senior kom som skrevet tidligere under rally Hedemarken i 2011, noe som også var debuten i N3 klassen. Nok en gang fikk man se farten til Sindre, da han ble nummer 5 totalt i N3 klassen bare 4 sekundden første pallplassen på seniornivå med en tredjeplass i klassen utrimmet 2WDer bak Stig Rune Skjærmoen som ble nummer 4.

Sindre prøvde seg også i Sverige like etter Hedemarken, og under KMK Trofén som var siste runde av SM, kom den første pallplassen på seniornivå med en tredjeplass i klassen utrimmet 2WD

2012 blir den første fulle sesongen på seniornivå, og allerede under Mountain Rally fikk Sindre vist at det er mulig å henge på R2 bilene med en Fiesta ST. Med en overlegen seier i N7 klassen, og 5 plass totalt i 2WD klassen bare 7 sekunder bak Steve Røkland, gjorde at det ble en 13 plass totalt av alle i Mountain Rally.

Sindre har et mål om å leve av rally i fremtiden, men målet for 2012 er en medalje totalt i NM for 2WD. Det er et tøft mål, og alt må klaffe gjennom hele sesongen for at det skal gå. Sindre var en av deltagerne som ble nominert til Bilsportsprisen i 2011, hvor kun de beste fra Norsk motorsport blir nominert.

Jeg er helt sikker på at vi i fremtiden ser Sindre på toppen av resultatlistene både i Norsk og Internasjonal rally. Det blir spennende å følge med!

Hvis du vil følge med på Sindre sin utvikling, så kan du gjøre det her.