Petter Solberg

gr_a_30_solbergp_1-1024x682

Den største Norske stjernen innenfor rally, Petter Solberg som er den yngre broren til Henning Solberg. Petter er en av de idrettsutdøverene i Norge som er mest kjent i verden, og det er ikke uten grunn. Petter sitt kallenavn i utlandet er «Mr Hollywood» på grunn av sitt alltid gode humør og det lille glimtet i øyet.

Men Petter kan mere enn å showe for publikum utenfor rallyetappene, han er også en av verdens beste til å kjøre bil! Petter ble Norges første og hittil eneste Verdensmester i rally i 2003, og det har dessverre gått litt i motbakke etter den verdensmester tittelen. Men en ting vi ikke skal glemme, er at Petter er den siste som har slått Sebastian Loeb totalt i VM!
1998 var et bra år for Petter, han tok sitt første og eneste NM gull i rally med sin Toyota, kjørte sin første WRC runde i Sverige, og signerte for Ford sitt fabrikksteam mot slutten av sesongen.

pe_a_161_solbergp_70-300x200

Det var da det hele startet for Petter, nå hadde han en fot innenfor i WRC sirkuset. Som ung sjåfør knuste Petter en bil eller to de første årene, men han var meget rask når han

holdt seg på veien! Så rask at Subaru midt i 2000 sesongen signerte Petter til sitt team.
Her fikk Petter muligheten til å kjøre i første teamet og det skulle vise seg at det ikke tok lang tid før Petter svarte til forventningene det Norske folk hadde til han. I 2002 vant han sitt første rally i Wales, og Solberg kom også på andreplass totalt i WRC bak Marcus Grönholm. I Norsk sammenheng var dette en vanvittig prestasjon. I 2003 var Petter førstefører i Subaru, med den profilerte Finnen Tommi Mäkinen som andresjåfør. Med 4 seiere og en heftig sekundstrid med Loeb i siste runde i Wales, kunne Petter Solberg kalle seg Verdensmester, som den første i Norge! I 2003 vant Petter sitt første løp på asfalt i Frankrike, det hadde ingen trudd etter shakedown da Petter kjørte skikkelig ut, mekanikerne jobbet hele natten for å få bilen sammen igjen. Bilen var langt ifra pen, men Petter kjørte utrulig nok inn til seier tilslutt!
2004 og 2005 ga to nye sølvmedaljer til Petter, men dessverre så begynte resultatene å dale etter dette, og mange trudde Petter var ferdig som rallysjåfør. Da Subaru trakk seg ut av WRC i slutten av 2008 sesongen, sto Petter uten jobb og bil. Da viste han alle hvor mye han elsker rally, og jobbet iherdig for å fortsette å kjøre. Petter Solberg World Rally Team var et resultat av dette. Han samlet kun de beste folkene som han visste ville satse, og fikk tak i en gammel Citroën Xsara. Langt ifra en vinnerbil, men det var en bil han kunne kjøre rally med på høyeste nivå, det holdt for Petter den gang. Petter er nok den privatsjåføren som har hengt best med toppene i rally, med langt dårligere redskap. Mot slutten av 2009 sesongen fikk Petter kjøpt en Citroën C4 og i 2010 sesongen kunne han virkelig utfordre Loeb og de andre toppene, selvom den C4′en Petter hadde ikke var i nærheten av den Loeb hadde. Han kjørte inn til en 3 plass totalt i WRC, nok en kjempe prestasjon av en privatsjåfør!