Miriam Aasli

ah-1

Det spirer og gror i norsk rally om dagen, og det dukker stadig opp nye talenter som virkelig kan kjøre bil. Miriam Aasli er absolutt en av de, og tross sin unge alder har hun allerede vist seg frem med rolig og rask kjøring ute i skogen. Miriam er bare 17 år, men debuterte under Rally Grimstad som 16 åring med sin Nissan Almera. Selvom hun bare har drevet med rally i ca et år, har hun rukket å kjøre 7 løp, og også kommet til mål i alle disse 7 løpene.

IMG_8356nkDen blide jenta har alltid vært glad i fart og spenning, og kjøpte Almeraen hun kjører med per dags dato rett etter WRC-runden i Sverige 2011. Allerede samme år var det planlagt å debutere under Rally Trøgstad, men når det ble avlyst ble debuten flyttet til Rally Grimstad. Med tidligere rally-sjåfør Eivind Steffensen som kartleser startet karrieren bra, og Miriam fikk meget viktige tips når det gjaldt det meste innenfor rally av Steffensen. Miriam var har vært med som tilskuer siden hun var liten og sett på når Eivind har kjørt, derfor var dette et meget naturlig valg som kartleser i de første løpene.

Miriam kjører i ungommsklassen, og starter da alltid sist i løypa, og har som oftest de dårligste forholdene etter at alle deltagerne har kjørt imellom og gjort veien vanskelig å kjøre på for en nybegynner. Allikevel har hun satt flere meget gode tider, og kommet til mål til veldig bra total-resultater i de løpene hun har kjørt, selvom hun fortsatt blir regnet som en fersking. Evnen å kunne kjøre fort på vanskelig underlag uten å satse alt er det ikke mange som klarer, dette er no Miriam har lært seg og har satt flere meget gode tider i det snaue året hun har holdt på med rally. Når hun blir mere trygg på både bil og seg selv som sjåfør så har gutta absolutt noe å se opp for, og da kan hun også starte lengre frem i løypa og ha like forhold som de med lik bil.

Det er liten tvil om at denne jenta kan bli en meget god sjåfør innenfor rally, men som hun sier selv så trengs det sponsorer og penger for å kunne bli så god man ønsker. Heldigvis har Miriam en mor og far og ikke minst en søster som stiller opp når hun skal ut å kjøre løp, men trenger altså sponsorer for å kunne kjøre mer og så mye som hun selv vil. Med Eivind Steffensen, Petter og Henning Solberg, Mads Østberg og Andreas Mikkelsen som sine store helter og inspirasjonskilder har hun noe å se opp til, og strekke seg etter. Miriam sier selv at hun har lyst til å komme så langt det lar seg gjøre, men hun har skjønt at det ikke er gjort over natta og tar seg god tid med å utvikle seg. Første prioritering er nå å finne en kartleser som kan være med fast som hun kan stole 110% på, da hun ikke har noen fast kartleser per dags dato.
Med en fast kartleser, noen flere viktige kilometer i kroppen og en sponsor eller to så har vi i rallyrykter.no absolutt truen på at Miriam en dag kan bli en topp-sjåfør i norsk rally! Vi kommer til å følge utviklingen til Miriam gjennom årene, og ikke bli overasket hvis hun en dag stiller opp på Norges Bilsportforbund sin årlige galla for å motta gullmedaljen for norgesmesterskapet i rally!