Mads Østberg

Mads-Østberg-22

Den 24 årige Mads Østberg også kjent som MadMads er en av Norges store rally håp på internasjonale arenaer. Selv med sin unge alder har Østberg lang fartstid i motorsport og rally.

Allerede som tretten åring var Mads kartleser for sin far Morten Østberg og som seksten åring gjorde han selv debut i rally med en Volvo 740 i ungdomsrally i Sverige med stor suksess. I 2006 gjorde han NM debut med en Subaru Impreza WRC og viste allerede da fram sitt store talent for og kjøre fort bil. I sin første sesong kjørte han inn til en sølvmedalje i NM. I 2007 skulle gullrekka komme, han vant NM for første gang og skulle også vinne de to neste årene 2008 og 2009. Han vant også NM i 2011 med en Ford Fiesta S2000.

Mads6-222x300

Mads Østberg har også en god erfaring fra internasjonale rallyer. Allerede i sin første sesong med sin Subaru Impreza kjørte han sitt første VM løp i Rally Sweden. I løpet av årene har Mads gjort en rekke gode plasseringer i internasjonale rallyer og blir sett på som en av dagens store rally stjerner.

I 2010 skulle Mads gjøre slutt på sitt fire år gamle samarbeid med Prodrive og Subaru. De gamle WRC bilene var ikke lenger godkjente i VM og Mads gjorde en avtale med Ford om og kjøre en Ford Fiesta WRC med andre teamet Stobart i sesongen 2011. Mads gjorde en sensasjonell start i sitt nye rallybil og ledet Rally Sweden etter fredagen. Han vant flere fartsetapper og ledet rallyet med over ett halvminutt på det meste. Under Lørdagen skulle Mads starte som nummer en på veien noe som ikke er noen fordel. Mads gjorde allikevel sakene sine godt, men måtte slippe Hirvonen forbi på slutten av dagen og lå 7,4 sekunder bak Hirvonen etter dag to. På søndagen kjørte Mads veldig bra og var på det minste bare 4,9 sekunder bak Hirvonen, men dessverre skulle dette være for mye og ta igjen på den siste etappen Gustavsfors på bare 4,16km. Han blir tilslutt nummer to bare 6,5 sekunder bak Mikko Hirvonen. Mads gjorde også flere gode plasseringer iløpet av sesongen og i Wales avsluttet han sesongen på samme måte som han startet den med en andreplass bak Jari Matti Latvala.

I år skal Mads kjøre for sitt eget team Adapta Motorsport noe vi tror kan bli en veldig god satsning. Han skal kjøre 11 av ialt 13 VM runder, men prøver og få til budsjett til og også kjøre Rally New Zealand.

Det er ingen tvil om at Mads har tatt store steg de siste årene og har nå etablert seg blant de store stjernene i rally VM. Han er eksepsjonelt bra til og kjøre rally, men har også blitt en media yndling med sitt alltid gode humør og bra humor. Vi håper og tror at Mads i 2012 kan gjøre det så bra at ett eventuelt betal sete kan stå klart i 2013.